6 Ekim 2009 Salı

4 ekim 2009 fenerbahçe gençlerbirliği maçı














biricik sevgilimin kendi rekorunu geliştirerek bizlere armağanların en güzelini verdiği maç.. lakin bu derece önemli bir maça bu kadar az ilginin olması da düşündürücü.. ama arkada kalmak iyidir bazen.. kimse pek konuşmasın, pek dillendirmesin bizi.. böyle devam etmek çok güzel gerçekten..

ilk maçlardaki zayıf rakipler önünde alınan galibiyetler dışında sezonun en eli ayağı düzgün topunu oynadı fenerbahçe ki karşısında da henüz mağlubiyet almamış bir ekip vardı.. hadi eli ayağı düzgün demeyeyim, gerçekten de kaliteli bir futbol vardı sahada fenerbahçe adına..

alex de souza, gökhan gönül, volkan demirel tamamdır ama bir ortasaha adamı var ki bu takımda, böyle bir enerji, böyle bir hırs ve istek uzun yıllar görmemiştik şükrü saraçoğlu çimlerinde.. geldiği günden bu yana belki de en güzel dönemlerini geçiriyor emre belözoğlu.. hem kendi takımı adına hem de milli takım adına son derece önemli bir olaydır onun performansı.. aynen devam emre.. sadece oyunu düşününce, rakiple, hakemle dalaşmayınca neler yapabileceğini görmüşsündür umarım..

naçizane teknik analize geçersek; golü erken bulmanın da vermiş olduğu bir rahatlıkla ilk yarı için kontrolü tamamen elinde tuttu fener.. önde bastı, top yaptı ki bu pas alışverişinin en hayati yerlerinde oynayan santos ve güiza topları çok kötü kontrol ederlerken.. tempoyu ayarladı, son derece sağlam ve sert bir mücadele ortaya koydu ve volkan demirel yere yatmadan ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı..

ikinci yarı sanıyorum gerek herr daum'un direktifleri gerek hafta içinden gelen hafif yorgunluk gerekse 1-0'ın vermiş olduğu güvenle biraz arkada kalmayı tercih etti fener.. ve bu bence son derece dikkatli takip edilmesi gereken bir olay.. zira fenerbahçe'nin gol bulduğu anlar aslında baskı yermiş gibi göründüğü anlardır.. örnek; bursaspor maçı.. örnek; gençlerbirliği maçı.. örmek; sivasspor maçı.. sayılan bu maçlarda rakip topla oynadı, kanat organizyonları yapmayı denedi, fenerbahçe yarı sahasında sıkça göründü filan.. ama ben bunun kesinlikle bir taktik olduğunu düşünüyorum riskli olsa da.. çünkü rakibe oynama şansı vererek onların ''lan karşımızda fener var, bi şey yapamıyolar.. saldıralım oğlum biz, belki takarız bi tane!'' şeklinde düşünmesini sağlıyorlar ama bence öyle değil.. tam bu anlarda fenerbahçe adına sahneye çıkan adamlar öyle hareketler yapıyorlar ki, ava giden rakip avlanıyor.. thomas doll'un takımı da bu hatayı yaptı ve 2. golü filelerinde gördü.. yani fener bekle ve uygula taktiği ile şimdilik bu ligi domine etmeyi başardı..

halihazırda 2. golü de yiyen gençler oyundan iyice düşünce 3. gol de bebek yüzlü şeytandan geldi ve aslında zor olması beklenen maçı rahatça aldı fener.. aslında maçın özeti izlendiğinde skorun aldatıcı olduğu görülebilir.. zira gençlerin de volkan'ın ellerinde eriyen birçok şansı vardı.. ama demin değindiğimiz bir daum taktiği ile sadece yay ve çevresinden etkili olma şansı yakalayabildi gençler çünkü fenerbahçe sezon başına oranla alan savunmasını çok daha ileri taşımış.. ligin başlarında karşı karşıya toplara maruz kalan volkan demirel artık sadece uzaktan atılan toplara konsantrasyon sağlamak durumunda.. çünkü savunması pek fazla pozisyon vermeden oynamayı öğrenmiş fenerbahçe'nin.. lakin bunlar sadece ülke hudutları içinde gerçekleşen olaylar.. avrupa maceralarımızı da başka bir programımızda değerlendiririz..

her nasıl ki galatasaray'ı ve diğer takımları şampiyonluk potasından atmak abesle iştigalse fenerbahçe'yi de daha 8. haftası oynanan ligde şampiyon ilan etmek o derece mantık dışıdır.. evet, en güçlü adaylardan biridir bu takım ama daha çok gidilecek yolu vardır ve rakipleri de gerçekten ziyadesiyle güçlüdür.. o yüzden ayakları sağlam basmak elzemdir..

tüm bunların dışında sevgili ilhan cavcav'ın ne yapıp edip bu thomas doll'ü yıllarca bu takımda tutması şarttır.. geçen yıl mucize eseri ligde kalan takım bu sene itibari ile son derece sağlam bir performans sergilemekte ve adeta makina gibi bir takım olmaktadır.. gençlerbirliği için en büyük şans potansiyeli thomas doll'dür ve kurduğu takım dikkate şayandır.. ayrıca, hurşit meriç isimli arkadaşın üzerinde durulmalı, dikkatle takip edilmeli ve ilk 11'e bir an evvel monte edilmeli diye düşünmekteyim.. kumaşı çok sağlam gibi..

alex de souza için bir şeyler çizittirmezsem yazdığım bunca şeyi boşuna yazmış gibi hissedeceğim.. büyüksün kaptan.. ayağına, yüreğine, emeğine sağlık.. fenerbahçe spor kulübü tarihinin en başarılı adamı olarak sana teşekkür etmek boyun borcudur.. sağolasın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder